A baloldalnak nehéz lesz kikeverednie a kommunista állandó megújulási dialektikából. MKP-MDP-MSZMP-MSZP-???. A valódi új baloldal létrejöttéhez ennek a sornak a végén egy "the end" feliratnak kell állnia. Kimondva, megvalósítva, és az ÚJ baloldal alaptételévé téve. Ennek a dolognak Szanyi egy MSZP nevű pártban egész biztosan akadálya.
Nehezítő tényező, hogy ehhez, kicsit paradox módon, a neoliberális vonulattal is szakítaniuk kell, lásd Gyurcsány és amit képvisel.
Az egyetlen kiút annak tűnik, ha az MSZP feloszlik, létrejön egy másik párt, ami aktívan segít a Fidesznek a baloldali szavazókkal is megértetni, hogy a nemzeti fogalom mit jelent, mi a történelmünk, és kb. milyen irányban képzelhető el a jövő mindannyiunk számára. És ha ezzel megvannak, akkor felépíthető egy baloldali párt, ami a modern követelményeknek megfelelő baloldali gazdaságpolitikát hirdet, és hiteles emberek vezetik, valamint hiteles emberek szavaznak rá.
Ennek szerintem a jelenlegi forgatókönyve ez lenne: az MSZP lehúzza a rolót, kirakja a "The end" táblát, és az LMP felvállalja a fent leírt szerepet.
Az MSZP kezében tahát a megoldás, és a "self destruction" gomb is. Csak a realitás az, hogy nem fogják megnyomni. Egyszerűen azért, mert gyávák. Mindig is azok voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://calavera.blog.hu/api/trackback/id/tr962064139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Puch Lászlóval újulhat meg az MSZP 2010.06.10. 13:48:01

Sok új arc várható az MSZP következő elnökségébe, írja a Népszabadság. A lap szerint főleg különböző megyei elnökök viszik majd a várhatóan Mesterházy által elnökölt szocialista pártot - és persze Puch László. Molnár Csaba elnökhelyettes lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása