A kettős állampolgárságról

 2010.08.04. 03:05

 

Egyébként, még mindíg nem értem, hogy mi a baj a kettős állampolgársággal.
a) mindenkinek van ilyen csak a magyarok vezették be ilyen későn.
b) csak a szlovákok nyafognak miatta
c) nem kötelező ott sem

Miért fáj a szlovákoknak, ha lesznek magyar-szlovák állampolgáraik is?
Főleg miért fáj nekik, ha ezektől az emberektől amúgy gond nélkül megvonnák a szlovák állampolgárságot is?
De ezt a kérdést még valahogy fel tudom fogni.

De itthon kinek fáj az, ha olyan embereknek, akik magyarnak akarják vallani magukat a világban, valamiféle jogokat adunk? Nem kötelezően. Csak annak, aki választja. Aki akarja. Aki közénk szeretne tartozni!
Mi visz embereket arra hogy támogassanak egy olyan KÜLFÖLDI!! kormányzatot, aki megfélemlítéssel akarja elijeszteni a saját állampolgárait egy olyan jogtól, ami egyébként a saját egyéb állampolgárait megilleti?! Ráadásul ez a jog semmi kárt nem okoz az adott államnak, az egyéb állampolgároknak!
És ezek hiszik itthon magukat a legnagyobb demokratáknak!

Egyszerűen nem értem!
Nem fér a fejembe, hogyan szorulhat honfitársaimba ennyi rosszindulat.
Ha csak EGY magyarul-beszélő, magát magyarnak valló ember, aki, vagy akinek az apja, Magyarországon született, soha el nem költözött, de mégis más állam polgára lett, ha csak egyetlen-egy ilyen akarna Magyar állampolgár lenni, és erre amúgy a nemzetközi jog szerint lehetőség van, akkor ezt az itthoniaknak KÖTELEZŐ számára biztosítani!!!!!!! Annak az egynek! 1 miatt is meg kellene változtatni az itthoni jogszabályt!!!

Ki az aki érvelni mer egy olyan ügyben, ami számára semmi rosszat nem okoz, de a másiknak az önbecsülését adná vissza? Erre vár amióta él! MAGYARNAK lenni!

Az a helyzet, hogy amíg itthon vannak, akik ezt az egyszerű dolgot nem értik, addig nem fogok aggódni semmilyen "narancsuralom" miatt. Ennél egyszerűbb hazafias ügy ugyanis nincs.


És valóban. Úgy tűnik kell 10-15-20 év, amíg a magyar társadalom ismét átitatódik azzal, hogy nem utolsó szarjankók vagyunk ebben a világban. Hogy igenis lehet büszkén vállalni a világban a Magyarságunkat, a múltunkat, a jelenünket, és a jövőnket.
Amig ez meg nem történik, amíg megjelennek ismert ballib publicisztikák a kettős állampolgárság ügyében, addig nekem akármilyen demokratikus féket eltávolíthat a Fidesz, én rájuk fogok szavazni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://calavera.blog.hu/api/trackback/id/tr222197408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása