Az elég nyilvánvaló, hogy az ország 7o-8o%-a rájött arra, hogy az MSzP morálisan vállalhatatlan. Ők és a csatlósaik kihasználták az emberek által nekik adott hatalmat, becsapták  az embereket, loptak, hazudtak, kifosztották az országot, és ami a legfájóbb, pont a gyermekeink, unokáink jövőjét zálogosították el.
A változás ugyanakkor nem teljes. Sokan azzal riogatnak, hogy a Fidesz „túlhatalma” jelentős kockázattal jár. Ez nem igaz. A Fidesz „alulhatalma” jár jelentős kockázattal, ugyanis ez megteremti a radikális szélsőségeknek, jobb és baloldalon, a jövő szempontjából fontos államigazgatási reformok megfúrásának lehetőségét.
Jelenleg lélegeztető gépen van az ország, és ha leveszik róla októberben, akkor minden forintra szükség lesz. 2/3-os törvények pl.: önkormányzati reform, közigazgatási vízfej megszüntetése, képviselői létszám csökkentése, tiszteletdíjak mérséklése, stb. Pénz, pénz, pénz. Szép lesz, ha hónapokat vesztünk majd, mert a kormány kénytelen lesz alkudozni "Woldemort"-tal. A 2/3 megléte a pénzpiac szempontjából is lényeges, hiszen ha erős a kormány, stabil a többség, akkor erős a forint is, és alacsonyak a kamatok, és ez akár önmagában is az ország túlélését jelentheti.
Ha a Fidesz ellen szavaztok, és összeségében nem lesz meg a 2/3, azzal a Jobbikot erősítitek, mert így a kétharmados törvények esetében vsz. az ő szavuk lesz a döntő, ezzel kockáztatva, hogy 4 év múlva akár erősödhetnek is.
Jellemző a szétesőfélben levő MSzP előretolt bábjának önellentmondó nyilatkozata (http://index.hu/belfold/2010/valasztas/video1/): ha a  cél a Fidesz hatalmának kontrollálása (értsd: a szükséges reformok, jogos elszámoltatás megakadályozása), akkor az ellenzék egységes (Jobbik + MSzP + LMP) . Ha viszont a cél a Fidesz lejáratása, akkor a „fasiszták és Orbán Viktor” összemosása (Jobbik = Fidesz) kerül elő.  Mindkettő ostoba, nyilvánvalóan értelmetlen, régi recept szerinti hazugság, senki nem veszi be.
Ha hagyjátok, hogy az MSzP most eredményt érjen el, akkor ennek a régi gengszter bandának mindez a szalmaszálat fogja jelenteni a túléléshez. Takarítsuk el őket egyszer s mindenkorra!
Az is biztos, hogy a rendszerváltás most zárul végre le, 2o év után. Még most sem késő tehát egy kicsit részt venni benne, és nem megideologizálni a rossz döntéseket.
Mindenkinek felelős döntést, és boldog rendszerváltó hangulatot!
http://www.indavideo.hu/video/CSAO_MSZP/

Címkék: voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://calavera.blog.hu/api/trackback/id/tr921916620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása