A nemzetközi sajtóban egyre gyakrabban olvasható, hogy a görögök helyzete hasonló a magyarokéhoz, miszerint a deficit lefaragásához megszorítócsomagot kell elfogadniuk, és erre válaszul utca demonstrációk történnek.

Csakhogy azon kívül, hogy magas az államháztartási hiány, és ennek lefaragása fejében, az IMF hitelt ad az ország finanszírozhatóságának fenntartására, semmiben sem hasolítható össze a két ország.

Görögországban a kommunista párt állt a hitelcsomag, a kapitalisták erőszakos akciója, elleni utcai megmozdulások élére. Ebből már az is látszik, hogy a görögök semmit sem tanultak a XX. század üzenetéből arról, hogy miként kell egy kommunista párthoz viszonyulni. Nálunk radikális jobboldali megmozdulások voltak, (bár itt azért vannak kérdések, hogy vajon a XX. század másik nagy üzenete mennyire érvényesült, miszerint hogyan kell viszonyulni a náci ideológiához). Másrészt a görögök tényleg azért tombolnak az utcákon, aminek immár halálos áldozatai is vannak, mert vissza kell venni az életszinvonalból. Nálunk a megszorítócsomag ELŐTT, a kormányzati hazugságok kiderülésekor voltak demonstrációk. Akkor, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a poszkommunista elit, kommunizmusra jellemző hatalomgyakorlásának mik az eredményei. És a demonstrációk célja a kormány távozásának elérése volt. Görögországban a randalírozók a bankokat támadták meg, és megöltek 3 bankalkamazottat. Nálunk a TV székházat támadták meg, kimondottan azért, mert a közmédia vérlázítóan elfogultan védte a védhetetlenné vált kormányzatot, és nem tett engedményeket a tüntetőknek az üzenetek közlésében. Nálunk nem halt meg senki, és csak Baló György kocsiját gyújtották fel, ami inkább geg-nek tekinthető a görög eseményekhez képest. Persze itt is megsebesültek sokan, a rendőrök közül is, bár olvastam olyan beszámolókat, akik azt állították, hogy a tüntetők mentettek bajbajutott rendőröket. És civil, a megmozdulásban részt nem vevő, (szerencsére nálunk nem halálos) áldozatokat, a RENDŐRSÉGI FELLÉPÉS, és nem a tüntetők akciói követeltek.

Nem tudom, hogy a 3 bankalkamazott, a görög tüntetők szerint, mennyit tehetett a kialakult válságról.  Hacsak nem annyit, hogy részesei voltak, az, egyébként irígylésre méltó társadalmi összefogásra képes, görög közösségnek. Amely közösség, hasonlóan ahhoz, hogy korábban hónapokig bojkottálták a felsőoktatás működését egy törvénytervezet miatt, konzekvensen kikényszerítették a hatalomból az osztogatást az elmúlt években. Ezek után nem meglepő, hogy az elvesző, államilag finanszírozott, életszinvonal dühíti őket. Nálunk a megszorítások elfogadásakor NEM voltak erőszakos cselekmények. Pont azért nem, mert mi Magyarországon tudtuk, miért alakult ki a hiány, a korrupt hatalom tékozolta el a vagyont, és pontosan tudtuk azt is, hogy ha rombadöntjük az országot, azzal nem fogunk elérni semmit, csak rontani tudunk.  Mi már megszoktuk, hogy mi szívunk a kommunisták bűnei miatt. És az emberekben tartotta a lelket, hogy hamarosan esély lesz a radikális változások elérésére, a magyarokra jellemzően, DEMOKRATIKUS ÚTON.

És ezt meg is TETTÜK! Ezt mindeki láthatja a világban, hogy mi megtettük, és demokratikusan tettük!

És Magyarországon mindenki tudja, hogy NEM az állam fog minket kihúzni a csávából, hanem mostantól mindenki munkájával, egy protektív és szupportív (az embereket védő és támogató) kormányzás alatt, kilábalhatunk abból a szarból, ahová a kommunisták minket löktek.

Köszönöm Magyarország. Jó itt élni. Ne hagyjuk elveszni, amit elértünk. A neheze most jön, de legalább már magunknak dolgozunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://calavera.blog.hu/api/trackback/id/tr481979529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Görögország: akik még nálunk is hülyébbek 2010.05.07. 19:33:34

Őrülten költekező, költségvetési adatokat hamisító, majd megbukó kormány. Óriási államadósság és perspektívátlan megszorítás. A magyar sztori  – Athénban.  (Fotó: Reuters) Hiába támogatja a lakosság többsége a görög kormány kis Bokros-...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása